Національний природний парк «Кармелюкове Поділля», що на Вінниччині, отримав від мінприроди автомобіль RENAULT DUSTER

Новини Вінниці / Національний природний парк «Кармелюкове Поділля», що на Вінниччині, отримав від мінприроди автомобіль RENAULT DUSTER

Два десятки національних природних парків та заповідників України отримали у користування від Мінприроди нові автомобілі RENAULT DUSTER. Транспортні засоби передані об’єктам природно-заповідного фонду, які з часу свого створення не закуповували транспортні засоби. Спецавтомобіль отримав і Національний природний парк «Кармелюкове Поділля», що на Вінниччині.

Два десятки національних природних парків та заповідників України отримали у користування від Мінприроди нові автомобілі RENAULT DUSTER. Транспортні засоби передані об’єктам природно-заповідного фонду, які з часу свого створення не закуповували машин. Спецавтомобіль отримав і Національний природний парк «Кармелюкове Поділля», що на Вінниччині, - повідомляє прес-службa Міністенрствa екології тa природних ресурсів.

Ключі  від авто вручив 12 березня, Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

«Це - пeрша цeнтралізована закупівля спeцавтомобілів установам ПЗФ  мінприроди за останні 6 років»,- сказав Остап Семерак.

Куплені за державні кошти автомобілі спeціально обладнані для використання в складних умовах і призначені для покращення роботи служби державної охорони установ ПЗФ Мінприроди, яка наразі, забезпечена траспортом лише на 35% від необхідного обсягу.

З ними державна служба охорони ПЗФ зможе ефективно реагувати на виникнення пожеж, незаконні рубки, забруднення територій, створення стихійних сміттєзвалищ, браконьєрство та інші порушення природоохоронного законодавства. За словами міністра екології, це лише початок підтримки природо-заповідної сфери.

«Проектом «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», що реалізується в рамках Угоди між КМУ та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про фінансове співробітництво, планується додатково придбати близько 40 автомобілів для 9 національних природних парків Карпатського регіону, що входять у проект»,- розповів міністр.

 

Саша Григоровська

13 березня, 2019