Наступного тижня на Вінниччині стартує сезон капітальних ремонтів на основних автошляхах

Новини Вінниці / Наступного тижня на Вінниччині стартує сезон капітальних ремонтів на основних автошляхах

Уже з понеділка, 18 березня, на Вінниччині розпочнуть підготовчі роботи для ґрунтовного ремонту основних автомагістралей. Про це «Nа Парижі» повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук

Уже з понеділка, 18 березня, на Вінниччині розпочнуть підготовчі роботи для ґрунтовного ремонту основних автомагістралей. Про це NаПарижі повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук:

«Це фрезерування, роботи для початку розширення доріг. Розпочнемо із дороги М-12 – там уже проведені тендери і укладені угоди. На М-21 ми зараз на етапі завершення торгів, як тільки будуть заключені угоди – відразу приступимо до робіт і там. На дорозі М-12 розпочинаємо ремонт на ділянках від Комарова до Вороновиці, від Вороновиці до Немирова, кільцева Немирова і далі - ще одна ділянка».  

За словами Ігоря Корольчука, цьогоріч дорожники продовжать ремонт двох основних магістралей області - шляхів М-12 та М-21. Загалом там передбачається прокласти 87 кілометрів якісного покриття. Для цього у бюджеті передбачено 2,6 мільярда гривень.

«Основний акцент робимо на дорозі М-12 – від Вінниці в бік Умані. Торік ми завершили роботи від Вінниці до Хмельницької області. М-21 практично повністю зробили від Вінниці до Житомирської області, там залишилось дві невеликих ділянки. Наступного року вже будемо продовжувати роботи на південь по дорозі М-21. Буде виконуватись як поточний, так і капітальний ремонт», - каже Ігор Корольчук.

Посадовець також розповів, що цього року нарешті буде капітально відремонтовано більшу частину чи не найпроблемнішої траси на Вінниччині – ділянки від Гайсина до Черкащини.  

«Там буде три основних ділянки, де проводитиметься капітальний ремонт: це повна заміна нижнього шару, асфальтного покриття. Непростий буде ремонт, але цього року ми плануємо зробити більшу частину цієї ділянки. Можливо, до 4-х кілометрів залишиться на наступний рік. А якщо буде додаткове фінансування, то й ту ділянку цього року зробимо», – запевнив Ігор Корольчук.