Нардеп Марія Іонова у Вінниці: «Вибори українського Президента для росіян – це останній рубікон»

Новини Вінниці / Нардеп Марія Іонова у Вінниці: «Вибори українського Президента для росіян – це останній рубікон»

Виконувачка обов’язків голови Комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції Марія Іонова сьогодні, 26 березня, побувала у Вінниці. Зокрема, студентам Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ та Вінницького технічного університету депутатка розповідала про євроінтеграцію України, історію й виклики цього процесу.

Виконувачка обов’язків голови Комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції Марія Іонова сьогодні, 26 березня, побувала у Вінниці. Зокрема, студентам Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ та Вінницького технічного університету депутатка розповідала про євроінтеграцію України, історію й виклики цього процесу.

Вона також наголосила, що вибори українського Президента для росіян – це останній рубікон, останній шанс для реваншу. Досвід реформ, які впроваджуються протягом останіх п’яти років за часів президентства Петра Порошенка, надзвичайно важливий для повної та остаточної перемоги України», - сказала вона.

«Завдяки Президентові наші міжнародні партнери усвідомлюють, що ми маємо не просто воєнний конфлікт в Україні, це - російська агресія на теренах Європи. Більше того, наші європейські соратники вже розуміють загрозу своїм країнам і зізнаються, що Україна тримає цей східний фронт», - додала народний депутат.

«Я впевнена, що для нас Революція Гідності ще не завершена, тому що ми ще не досягли тієї мети, яка була поставлена – на шляху євроінтеграції ще чимало слід зробити. Але перші важливі і значні кроки вже здійснив Порошенко», - каже Марія Іонова.

Хоча, за її словами, більша частина Угоди про Асоціацію з ЄС стосується економічних питань, «домашнє завдання» України полягає не лише в торговельно-бізнесових аспектах зближення з країнами Євросоюзу. Є ще ціла низка зобов’язань, що стосуються внутрішніх реформ і відобразяться на житті не європейців, а саме українців.

Марія Іонова наголошує, що українці мають зберегти курс на євроінтеграцію, не допустити згортання цього процесу, а для цього потрібно зробити відповідальний вибір 31 березня.

Бажання жити за принципами європейської демократії зумовило в Україні також судову та медичну реформи, а українське військо за час президенства Петра Порошенка суттєво наблизилось до стандартів ЄС та НАТО.

«У нашій армії дуже багато чого змінилось, ми рухаємось до стандартів НАТО і я дуже сподіваюсь, що у наступній каденції Президент Порошенко підпише План дій щодо членства в НАТО, бо позаблоковий статус показав, що Україна – незахищена і ми маємо бути під цією спільною «парасолькою» безпеки», - зазначила Марія Іонова.

Новини Вінниці / Нардеп Марія Іонова у Вінниці: «Вибори українського Президента для росіян – це останній рубікон»Новини Вінниці / Нардеп Марія Іонова у Вінниці: «Вибори українського Президента для росіян – це останній рубікон»Новини Вінниці / Нардеп Марія Іонова у Вінниці: «Вибори українського Президента для росіян – це останній рубікон»Новини Вінниці / Нардеп Марія Іонова у Вінниці: «Вибори українського Президента для росіян – це останній рубікон»Новини Вінниці / Нардеп Марія Іонова у Вінниці: «Вибори українського Президента для росіян – це останній рубікон»
Сергій Маламура

26 березня, 2019