Напередодні та у день виборів на Вінниччині працюватимуть усі підрозділи міграційної служби: видаватимуть готові ID-картки

Новини Вінниці / Напередодні та у день виборів на Вінниччині працюватимуть усі підрозділи міграційної служби: видаватимуть готові ID-картки

Для участі в голосуванні на дострокових парламентських виборах 21 липня громадянам України не потрібно подавати ніяких додаткових документів, окрім ID-картки або паспорта-книжечки, адже обидві форми паспорта є рівнозначними та самодостатніми. Про це вінничанам нагадують в Управлінні Державної міграційної служби у Вінницькій області.

Для участі в голосуванні на дострокових парламентських виборах 21 липня громадянам України не потрібно подавати ніяких додаткових документів, окрім ID-картки або паспорта-книжечки, адже обидві форми паспорта є рівнозначними та самодостатніми. Про це вінничанам нагадують в управлінні Державної міграційної служби у Вінницькій області.

Нагадаємо, під час голосування на президентських виборах траплялися випадки, коли члени ДВК незаконно вимагали від виборців – власників паспорта у вигляді ID-картки додаткових довідок про місце реєстрації.   

«Громадянам, включеним до списку виборців, на виборчій дільниці не мають права відмовити у реалізації права голосу з наступних причин:

- через відсутність у паспорті громадянина України у вигляді книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні 25-ти або 45-річного віку;

- через розбіжності у виборчій адресі виборця або відсутність відомостей щодо реєстрації місця проживання у ID-картці», - йдеться у заяві Управління ДМС у Вінницькій області.

Там також наголошують, що у всіх територіальних підрозділах УДМС України в області напередодні та у день проведення виборів, 20 та 21 чергуватимуть працівники для видачі вже виготовлених паспортів громадянина України у формі ID-картки.