«Найкомфортнішу» школу Вінниці обіцяють відкрити до 1 вересня 2020 року, але навчатимуться там тільки до 9-го класу (ВІДЕО)

Новини Вінниці / «Найкомфортнішу» школу Вінниці обіцяють відкрити до 1 вересня 2020 року, але навчатимуться там тільки до 9-го класу (ВІДЕО)

Майбутня школа у мікрорайоні «Поділля» у Вінниці має бути однією з найкращих. І не лише у місті. Вона - триповерхова, загальною площею 11 700 квадратних метрів, розрахована на 1200 дітей.

Майбутня школа у мікрорайоні «Поділля» у Вінниці має бути однією з найкращих. І не лише у місті. Вона - триповерхова, загальною площею 11 700 квадратних метрів, розрахована на 1200 дітей. Уже відомо, що тут розміститься 44 класи. Відомо також, що за наполяганням міського відділу освіти школа буде 1-2 ступенів, тобто навчатимуться тут діти лише до 9 класу. Хоча сам міський голова Сергій Моргунов називає «однією з найкомфортніших» у місті.

Початкові класи, як і належить за сучасними вимогами, матимуть відокремлену зону та окремий вхід. У школі буде три спортивних зали з роздягальнями та душовими, їдальня на 250 місць, бібліотека, читальна зала, ліфти для маломобільних та багато інших необхідних речей.

За словами представника забудовника, будівля буде енергоощадною.

А ще ця школа відома у Вінниці тим, що будують її вже п’ятий рік… Забагато - як для успішного міста. Тим паче, що значну долю витрат у рамках соціальної угоди взяв на себе забудовник.

Але з фінансовим питанням у мерії теж обіцяють впоратись. За словами Сергія Моргунова, загальна вартість будівництва - 146,7 мільйона гривень. Наразі освоєно 46 мільйонів. Ще 45 млн місто мають знайти цього року.

«Ми передбачили в міському бюджеті 10 мільйонів, Державний фонд регіонального розвитку – 25 мільйонів. Думаю, що у травні будемо виходити з пропозицією до депутатського корпусу, аби додатково з міського бюджету виділити ще 10 мільйонів гривень. Загалом це буде 45 мільйонів. Наступного року наше завдання - повністю завершити всі будівельні роботи і внутрішнє оздоблення і розпочинати завозити обладнання», - говорить Сергій Моргунов.  

Наразі ж споруда школи має, власне, коробку, перекриття, встановлено вікна, облаштовують внутрішні мережі, почалось утеплення фасаду. І міська влада, і будівельники сподіваються, що до початку 2020-2021 навчального року все ж, вдасться нарешті перерізати стрічку.

Відео телеканалу «UA:Вінниця»

Сергій Маламура

25 квітня, 2019