Над лісами Вінниччини з літаків розпочали розкидати вакцину від сказу для диких тварин

Новини Вінниці / Над лісами Вінниччини з літаків розпочали розкидати вакцину від сказу для диких тварин

Сьогодні, 26 вересня, на Вінниччині розпочали пероральну імунізацію м’ясоїдних диких тварин від сказу за допомогою авіації. Три літаки Ан-2, яких в народі називають «кукурудзниками» вилетіли вранці із аеродрому у Сутисках. Екіпаж розкидатиме приманки із вакциною над лісами шести районів регіону. Про це NaПарижі розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук.

Сьогодні, 26 вересня, на Вінниччині розпочали пероральну імунізацію м’ясоїдних диких тварин від сказу за допомогою авіації. Три літаки Ан-2, яких в народі називають «кукурудзниками», вилетіли вранці із аеродрому у Сутисках. Екіпаж розкидатиме приманки із вакциною над лісами шести районів регіону. Про це NaПарижі розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук.

За його словами, протягом дня літаки тричі робитимуть перезавантаження. За планом, сьогодні екіпажі мають розкидати вакцину від сказу в Оратівському, Іллінецькому, Погребищенькому, Піщанському, Чернівецькому і Могилів-Подільському районах.

Приманюватимуть до брикетів з вакциною диких тварин будуть запахом м’яса, до якого ласі хижаки. Приманки є цілком безпечними для людей, однак фахівці закликають вінничан не збирати їх та не переносити в інші місця.

«Вакцина безпечна, але брати брикети в  руки не варто. Якщо людина візьме в руки приманку, потім обов’язково повинна добре вимити руки, щоб не заразитись кишковими чи іншими побутовими  інфекціями. Захворіти ж на сказ, взявши приманку, неможливо», - зазначив Григорій Сидорук.

Повітряну вакцинацію здійснюватимуть протягом кількох днів, за цей  час планують охопити 21 тис. 361 квадратний кілометр лісу. Попередньо буде розповсюджено 427 тисяч 220 доз приманок.