Набої, електродетонатори та порох: мешканець Ладижина перетворив оселю на арсенал (ФОТО)

Новини Вінниці / Набої, електродетонатори та порох: мешканець Ладижина перетворив оселю на арсенал (ФОТО)

Попри суворе покарання, яке передбачає закон, дехто з мешканців Вінниччини зберігає вдома зброю й боєприпаси. Зокрема, днями під час обшуку арсенал виявили в оселі 34-річного чоловіка в Ладижині. Вдома в нього знайшли кілька десятків набоїв калібру 5,6 мм, 5,45 мм, 7,62 мм. А ще 2 магазини до автомата Калашникова, порох, 2 електродетонатори й рушницю «ИЖ». Вилучені речі нині перевіряють експерти. Звісно, у ході розслідування копи поцікавляться, де він узяв їх й для чого вони йому були потрібні. «Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. За вчинене правопорушення чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі», – зазначили у відділі комунікації поліції Вінниччини. Як повідомляв NaПарижі, вінницькі працівники СБУ зупинили вивіз двигунів до союзника Росії.

Попри суворе покарання, яке передбачає за це закон, дехто з мешканців Вінниччини зберігає вдома зброю й боєприпаси. Зокрема, днями під час обшуку арсенал виявили в оселі 34-річного чоловіка в Ладижині.

Вдома в нього знайшли дві сотні набоїв - калібру 5,6 мм, 5,45 мм, 7,62 мм. А ще 2 магазини до автомата Калашникова, порох, 2 електродетонатори й рушницю «ИЖ».

Вилучені речі нині перевіряють експерти. Звісно, у ході розслідування копи поцікавляться, де він узяв їх й для чого вони йому були потрібні.

«Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. За вчинене правопорушення чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі», – зазначили у відділі комунікації поліції Вінниччини.

Як повідомляв NaПарижі, вінницькі працівники СБУ зупинили вивіз двигунів до союзника Росії.
 

Юрій Ярмощук

29 січня, 2019