На вулицях Вінниці з’являться «веломапи» та «велоаптечки»

Новини Вінниці / На вулицях Вінниці з’являться «веломапи» та «велоаптечки»

У Вінниці нещодавно стартував новий, можна сказати, перший повноцінний, сезон Муніципального велопрокату від Вінницької міськради та компанії Nextbike.

У Вінниці нещодавно стартував новий, можна сказати, перший повноцінний, сезон Муніципального велопрокату.

Для комфорту велолюбителів цьогоріч на вулицях обласного центру, в рамках Швейцарського проекту, планують встановити «веломапи» та «велоаптечки». Новації  мають з’явитися уже у травні. Про це розповів велоактивіст Олександр Царевський в ефірі телеканалу UA:Вінниця.

«Сподіваюся, що до середини травня будуть встановлені нові інформаційні мапи. В різних районах міста їх має бути 12. На них буде зображено карта велоінфраструктури Вінниці. На мапі можна  знайти ваше місце розташування і куди можете поїхати.До того ж , в рамках швейцарського проекту будуть встановлені у Вінниці «велоаптечки». Це станції з інструментами для ремонту велосипедів . Тут будуть найбільш потрібні для велосипедиста інструменти:ключі, шестигранники, насос. А також місце щоб підвісити велосипед , аби ремонтувати не на землі чи коліні», - розповів Олександр Царевський.

Нагадаємо, що на сьогодні Муніципальний велопрокат  - це 120 велосипедів  та 15 станцій в різних районах Вінниці. За словами Олександра Царевський в ідеалі в обласному центрі потрібно 50 станцій. Однак це завдання на довготривалу перспективу, адже одна коштує 16-17 тисяч євро.

«Варто зазначити, що українська родина NEXTBIKE в це Харків, Вінниця, Львів, Одеса. Тобто якщо ви придбали  абонемент у Вінниці, то ним можна користуватися у всіх цих містах», - каже Олександр Царевський.