На «Вінницьких Мальдівах» виявили стихійне сміттєзвалище. Екоінспекція вимагає втручання районної влади

Новини Вінниці / На «Вінницьких Мальдівах» виявили стихійне сміттєзвалище. Екоінспекція вимагає втручання районної влади

Від моменту утворення на місці Черепашинецького кар’єру зони рекреації та відпочинку там сотень вінничан та жителів сусідніх регіонів, територію навколо штучної водойми засмічують. З наведенням ладу свого часу не справлялась сільська рада. Складно контролювати стан речей і міській. Після виявлення стихійного сміттєзвалища неподалік однієї з «перин» регіону екологи звернулись до райдержадміністарції для вжиття заходів.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

«На адресу Інспекції надійшло звернення громадянина щодо розміщення відходів за межами села Черепашинці, де розташований знаменитий Черепашинецький кар’єр «Вінницькі Мальдіви».

7 вересня спеціалістами Інспекції спільно з представниками Калинівської міської ради було здійснено виїзд на місце для обстеження території, прилеглої до затопленого кар’єру, та виявлено звалище відходів», - йдеться у повідомленні.

Враховуючи, що статтею 25 Закону України «Про управління відходами» до повноважень державних адміністрацій у сфері управління відходами належить ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ, Інспекцією направлено листа до Хмільницької РДА щодо вжиття заходів по ліквідації несанкціонованого розміщення відходів.

Інспекція вкотре закликає громадян дотримуватись елементарних правил забезпечення чистоти і порядку, дбайливо ставитись до навколишнього середовища та завжди прибирати сміття за собою!

Макс Мельник

12 вересня, 2023