На Вінниччині знову гасили пожежі в екосистемах

Новини Вінниці / На Вінниччині знову гасили пожежі в екосистемах

Поблизу Вінниці, а саме у селі Якушинці, посеред дня зайнялась суха трава. За останній місяць рятувальники отримали повідомлення про понад тридцяти пожеж на відкритих територіях. Більшість з них пов’язана з необережністю людей у поводженні з вогнем.

Поблизу Вінниці, а саме у селі Якушинці, посеред дня зайнялась суха трава. За останній місяць рятувальники отримали повідомлення про понад 30 пожеж на відкритих територіях. Більшість з них пов’язана з необережністю людей у поводженні з вогнем.

Як повідомили в ДСНС у Вінницькій області, 18  серпня о 18:17 надійшло повідомлення, що за межами села Якушинці Вінницького району горить суха трава.

Прибувши на місце події, рятувальники встановили, що горять пожнивні залишки на площі 150 кв.м. Вже о 18:46 пожежу вдалось локалізувати, а о 18:50 повністю ліквідувати.

Того ж дня бійці ДСНС ще двічі виїжджали для боротьби з вогнем у Гайсинський, Липовецький та Віницький райони. Загалом за добу на Вінниччині вогнем було знищено 3,8 га сухої рослинності. Для ліквідації зазначених пожеж від ДСНС залучалося 12 чоловік особового складу та три одиниці спеціальної техніки.

Ірина Заіковата

19 серпня, 2019