На Вінниччині знімають фільми про старовинні храми та визначних священників

Новини Вінниці / На Вінниччині знімають фільми про старовинні храми та визначних священників

На Вінниччині знімають серію фільмів про старовинні храми регіону та священників різних конфесій «Історія церков мого краю». Вінничани та усі бажаючі зможуть побачити кінострічки вже цією осені. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник управління у справах національностей та релігій ОДА Ігор Салецький.

На Вінниччині знімають серію фільмів про старовинні храми регіону та священників різних конфесій «Історія церков мого краю». Вінничани та усі бажаючі зможуть побачити кінострічки вже цієї осені. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник управління у справах національностей та релігій ОДА Ігор Салецький.

Минулого року було випущено три фільми, цьогоріч вийде ще стільки ж. Зйомки відбувались на території всієї області, до них було залучено представників всіх конфесій, які є на Вінниччині.

«У фільмах представлені церкви, історія храмів, нашої сакральної спадщини, житіє наших вінницьких священників різних конфесій. Зйомки фільмів вже закінчилися, на сьогодні йде монтаж. Також ми готуємо другий том сакральної енциклопедії «Храми Вінниччини». Перший том випустили у 2008 році, він є у вільному доступі», - розповів Ігор Салецький.

За словами посадовця, фільми показуватимуть на одному із місцевих телеканалів, а також їх можна буде переглянути в мережі Інтернет.