На Вінниччині з'явився перший інклюзивно-ресурсний центр

Новини Вінниці / На Вінниччині з'явився перший інклюзивно-ресурсний центр

Вінниччина долучилася до проекту, що стосується подальшого розвитку інклюзивної освіти.

Вінниччина долучилася до проекту, що стосується подальшого розвитку інклюзивної освіти. Перебуваючи вчора у області з робочим візитом, перша леді країни Марина Порошенко, яка започаткувала згаданий проект, разом з головою Вінницької ОДА Валерієм Коровієм  у Жмеринці відкрили перший в регіоні Інклюзивно-ресурсний центр.
М. Порошенко зазначила, що основними завданнями цього центру є комплексна оцінка «особливих» дітей за сучасними міжнародними тестами, розробка рекомендацій щодо програми навчання та надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг таким дітям.


«Порівняно з минулим роком, кількість інклюзивних шкіл у Вінницькій області збільшилася на 40%, а кількість учнів з особливими освітніми потребами – на 50%. Разом із тим, інклюзивною освітою охоплено лише 2% «особливих» дітей регіону», - зауважила Марина Порошенко.


Як повідомляє прес-служба Вінницької ОДА, Валерій Коровій подякував Марині Порошенко за те, що вона започаткувала в Україні таку важливу справу, як створення мережі інклюзивно-ресурсних центрів та запевнив, що в області буде відкрито 38 таких центрів, зокрема цього року - 23.

Юрій Ярмощук

22 квітня, 2018