На Вінниччині з'явиться "Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді”

Новини Вінниці / На Вінниччині з'явиться "Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді”

На базі Вінницького національного технічного університету запрацює "Подільський науково- технічний ліцей для обдарованої молоді". Новий освітній заклад знаходитиметься на Хмельницькому шосе, 95 й підпорядковуватиметься Вінницькій обласній раді.

На базі Вінницького національного технічного університету запрацює "Подільський науково- технічний ліцей для обдарованої молоді". Новий освітній заклад знаходитиметься на Хмельницькому шосе, 95 й підпорядковуватиметься Вінницькій обласній Раді.

Відповідний проект рішення опубліковано на сайті Вінницької обласної Ради. Згідно нього, в.о. директором комунального закладу планується призначити Віталія Козаченка.

"Головним завданням ліцею  є забезпечення реалізації права громадян на загальну середню освіту, формування і розвиток соціально зрілої, творчої особистості з усвідомленою громадянською позицією, почуттям національної самосвідомості, підготовленої до професійного самовизначення, а також створення умов для оволодіння системою наукових знань про природу, людину і суспільство", - йдеться у статуті .

"Планується що ліцей запрацює вже з нового навчального року, тобто із 1 вересня. Це за умов, що рішення про створення комунального закладу приймуть обласні депутати та затвердять  його статут. Навчатимуться у ньому діти з 8 класу, які вступатимуть на конкурсній основі, незалежно від місця проживання", - розповів NaПарижі заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації - начальник управління професійної освіти, інноватики та науки Валерій Бачинський.