На Вінниччині збільшиться кількість робочих місць: будують новий завод з виробництва кукурудзи

Новини Вінниці / На Вінниччині збільшиться кількість робочих місць: будують новий завод з виробництва кукурудзи

Близько $14 млн вкладуть в побудову заводу «Дакса Бунге Україна». Відомо, що знаходитиметься він у с. Демківка, Тростянецького району Вінницької област.

Близько $14 млн вкладуть в побудову заводу «Дакса Бунге Україна». Відомо, що знаходитиметься він у с. Демківка, Тростянецького району Вінницької області. Як повідомляють у Вінницькій ОДА, масштабний інвестиційний проект інвестуватиме американська компанія «Бунге» в партнерстві з групою «Даксе».

Представник інвестора Дмитро Горшунов зазначив, що загальна вартість даного проекту становить 14 млн. доларів. Загальна кількість робочих місць складатиме близько 50, а податки будуть сплачуватись до бюджету місцевої громади. Закінчити побудову комплексу з переробки кукурудзи планують до початку збирального сезону у 2020 році.

Інвестпроектом передбачено будівництво заводу з переробки кукурудзи на крупу та борошно потужністю 300 тонн кукурудзи на день (100 тис. тонн на рік). Передбачається, що близько 80% продукції реалізовуватиметься на експорт.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій зазначив, що будівництво заводу «Дакса Бунге Україна» сприятиме формуванню конкуренції на ринку та стимулюватиме фермерів до вирощування якісних сортів кукурудзи, адже створення виробництва з доданою вартістю – це завжди вигідний експорт, який надає для економіки валютну виручку.

Для будівництва виділено земельну ділянку 2.96 га, що знаходиться у власності ТОВ «Дакса Бунге Україна» в с. Демківка. Основне обладнання для заводу постачається італійським виробником GBS (Golfetto Berga Sangati).

Ірина Заіковата

5 червня, 2019