На Вінниччині завершується «перепис» диких тварин. Лісівники з'ясували, що збільшилася кількість вовків

Новини Вінниці / На Вінниччині завершується «перепис» диких тварин. Лісівники з'ясували, що збільшилася кількість вовків

У мисливських угіддях Вінниччини триває «перепис» диких тварин. Його здійснюють щороку у цю пору. Перерахувати тварин – завдання непросте. Зокрема, для цього застосовують «метод шумового прогону», а також спостерігають за ними у місцях підгодівлі. Зокрема стало відомо, що на території Тульчинського лісомисливського господарства збільшилася кількість вовків.

У мисливських угіддях Вінниччини триває «перепис» диких тварин. Його здійснюють щороку у цю пору. Перерахувати тварин – завдання непросте. Зокрема, для цього застосовують «метод шумового прогону», а також спостерігають за ними у місцях підгодівлі.

Стало відомо, що на території Тульчинського лісомисливського господарства збільшилася кількість вовків.

«Минулого року в мисливських угіддя Тульчинського ЛМГ було зафіксовано 7 вовків, цьогоріч – 11. Вовк вважається шкідливим хижаком, і надмірна його кількість негативно впливає на поголів’я мисливської фауни. Вовки не лише полюють на дорослих тварин та молодняк заради фізіологічних потреб харчування, а й часто, керуючись хижацькими інстинктами, просто так знищують тварин. Тому до роботи мисливствознавців та єгерів належать і заходи щодо регулювання чисельності вовків, бродячих собак, лисиць тощо. Наразі на території мисливських угідь Тульчинського ЛМГ створена спеціальна бригада і проводяться відповідні заходи, обгороджена сигнальними прапорцями відповідна територія, де має відбуватися полювання на вовків, відстежують хижаків. За останніми даними, вовки мігрували з території мисливських угідь Тульчинського ЛМГ на південь, ближче до Крижопільського району», – повідомила прес-служба Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Юрій Ярмощук

14 лютого, 2019