На Вінниччині затримано групу, яка знущаннями вибивала гроші з немічних

Новини Вінниці / На Вінниччині затримано групу, яка знущаннями вибивала гроші з немічних

Через півроку пошуків оперативники карного розшуку затримали чоловіків, які підозрюються у кількох розбоях. Їхніми жертвами були виключно немічні люди у сільській місцевості. Знущаннями вони змушували літніх жінок віддавати останні збереження.

Через півроку пошуків оперативники карного розшуку затримали чоловіків, які підозрюються у кількох розбоях. Їхніми жертвами були виключно немічні люди зі сільській місцевості. Знущаннями вони змушували літніх жінок віддавати останні збереження.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, затримали зловмисників правоохоронці 17 травня. Це жителі Чернівецького та Шаргородського районів. У одного з них великий кримінальний досвід – 36-річного чоловіка вже було засуджено за крадіжки, хуліганства та розбійний напад. У біографії його 35-річного напарника таких «плям» донедавна не було. На сьогодні їм інкримінують два розбійні напади у 2017 році.

Так, 20 листопада у с. Моївка Чернівецького району «дует» зловмисників вдерся до помешкання 60-річного пенсіонера. В хаті на той час були лише 89-річна мати господаря та його 91-річна тітка. Незважаючи на вік жінок, непрохані гості погрожували ножем та застосували силу до пенсіонерок, і ті врешті-решт віддали 30 тисяч гривень.

На початку грудня минулого року зловмисники «завітали» до будинку 81-річної жительки с. Пилипи Борівські Томашпільського району. За схожим сценарієм – погрозами та побиттям – вони змусили пенсіонерку віддати 26,8 тисяч та мобільник.

Кримінальні провадження відкриті за .3 ст.187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням в житло). Злочинцям загрожує до 12 років ув’язнення із конфіскацією майна. Один із зловмисників перебуває під арештом. Питання щодо міри запобіжного заходу співучаснику ще не вирішено.

Олег Верлан

22 травня, 2018