На Вінниччині затримали підозрюваних, які нібито займалися легалізацією іноземців

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали підозрюваних, які нібито займалися легалізацією іноземців

Ввечері 6 лютого, в одному з райцентрів Вінниччини, бійці СБУ затримали чоловіка, якого вважають посередником. Він отримав 5 тисяч доларів, які нібито мав передати співробітниці райвідділу управління Державної міграційної служби у Вінницькій області, яка обіцяла все «порішати» із СБУ.

Ввечері 6 лютого, в Калинівці бійці СБУ затримали чоловіка, якого вважають посередником. Він отримав 5 тисяч доларів, які нібито мав передати співробітниці райвідділу управління Державної міграційної служби у Вінницькій області, яка обіцяла все «порішати» із СБУ.

Фактично, чиновниця нібито брала гроші для Служби, і ще є сумнів, що там про це знали. Скоріше за все, дізналися, що існує певна «схема», а людина, яка «займається» тим, що допомагає у легалізації іноземців в Україні, була вимушена погодитися на «співробітництво» та передати суму посереднику. Це припущення.

Офіційно інформація від прес-центру УСБУ у Вінницькій області виглядає коректно та виважено. В ній зазначається, що «співробітники вінницького УСБУ спільно з управлінням внутрішньої безпеки СБУ під процесуальним керівництвом військової прокуратури Центрального регіону України викрили на хабарі спеціаліста одного з районних секторів управління Державної міграційної служби у Вінницькій області та його посередника».

Оперативники встановили, що посадовець вимагала від місцевого жителя 5 тисяч доларів. За таку «подяку» жінка обіцяла нібито «вирішити питання». Тобто, вона гарантувала, що правоохоронці, зокрема співробітники СБУ, не вчинять заходи реагування «на дії чоловіка щодо протиправної легалізації іноземців на території нашої держави». Не побачать відсутність підстав для отримання дозволу на перебування.

Щоб не «підставлятися», гроші мав передати посередник. Його співробітники СБУ затримали під час одержання всієї суми неправомірної вигоди. Пізніше силовики «навідалися» і до співробітниці ДМС. 

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу у межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 369-2 КК України. Тривають слідчі дії.

Чи матиме гучне затримання наслідки? Суд не вбачатиме підстав для тримання під вартою затриманих. Далі, жінка «відмовиться» від посередника і запевнить, що не є кінцевою інстанцією у легалізації іноземців. Знову ж таки це припущення. Сподіваємося на об’єктивне розслідування та дії суддів.

Макс Мельник

7 лютого, 2019