На Вінниччині затримали колишнього міліціонера, який у 2014 році приєднався до бойовиків «ДНР»

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали колишнього міліціонера, який у 2014 році приєднався до бойовиків «ДНР»

СБУ спільно з Головною військовою прокуратурою Генпрокуратури України затримали в одному із сіл Вінниччини бойовика терористичної організації «ДНР».

СБУ спільно з Головною військовою прокуратурою ГПУ затримали на території Вінниччини бойовика терористичної організації «ДНР». Чоловік переховувався у селі Ямпільського району від правоохоронців. 

Уродженець нашої області, колишній працівник органів МВС ще у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань «ДНР». Перебуваючи у складі так званої 5-ї окремої мотострілкової бригади він брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції в районі Донецького аеропорту. Більше того вінничанин був наглядачем за військовополоненими та знущався над ними. Однак все ж передумав і покинув лави банд угруповання.

Як зазначають в прес-службі СБУ, бойовик періодично їздив до РФ, намагався отримати російське громадянство. Чи вдалося це, наразі невідомо. Операція зі затримання чоловіка відпрацьовувалася співробітниками центрального апарату СБУ. Його взяли в одному із селищ регіону. Відомо, що колишній бойовик вирішив "відлежатися" подалі від пильного ока Служби. Але його знайшли. 

Кримінальні провадження відкриті за ч. 3 ст. 258, ч. 2 ст. 437, ч. 1 ст. 438 КК України. Суд підозрюванному у скоєнні злочину обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Фактично людина поповнила перелік тих, кого згодом можуть обміняти на полонених.