На Вінниччині затримали групу рецидивістів-«гастролерів», які на АЗС пограбували власника Lexus

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали групу рецидивістів-«гастролерів», які на АЗС пограбували власника Lexus

На території АЗС в Оратівському районі четверо невідомих, розбивши скло, з салону Lexus поцупили барсетку, у якій були гроші та документи. Зловмисники зникли на автомобілі Infiniti. Потерпілий, який є місцевим мешканцем, учора ж звернувся до поліції. На території згаданого та сусідніх районів розпочалася операція «Перехват». За якийсь час патрульні побачили Infiniti, який мчав у сторону Липовця.

На території АЗС в Оратівському районі четверо невідомих, розбивши скло, з салону Lexus поцупили барсетку, у якій були гроші та документи. Зловмисники зникли на автомобілі Infiniti.

Потерпілий, який є місцевим мешканцем, учора ж звернувся до поліції. На території згаданого та сусідніх районів розпочалася операція «Перехват». За якийсь час патрульні у Іллінецькому районі побачили Infiniti, який мчав у сторону Липовця. Зупинивши автівку, копи зрозуміли, що у ній ймовірно знаходяться саме ті, хто скоїв пограбування на АЗС.

Невдовзі з'ясувалося, що в салоні  Infiniti були речі, які свідчили про їх справжню «професію» водія та пасажирів – відмички, маски, рукавички й навіть рація. Згодом копи знайшли барсетку нашого потерпілого земляка. Зловмисники її викинули на узбіччя, тікаючи з місця злочину.

Біографія цієї четвірки також свідчила, що у чесний спосіб на життя ніхто з них не заробляє. Усі вони мали судимості. Троє з них є мешканцями столиці, один – Чернігівщини. До речі, двоє з цих «гастролерів» нині є фігурантами кримінальних проваджень. Їх підозрюють у скоєнні злочинів на Київщині.

Правоохоронці Вінниччини відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України (грабіж,поєднаний з насильством,яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб). «Гастролерам» загрожує до 6 років ув'язнення.


 

Юрій Ярмощук

17 травня, 2018