На Вінниччині зареєстровано три нових спалахи кору

Новини Вінниці / На Вінниччині зареєстровано три нових спалахи кору

У Вінницькій області зареєстровані нові спалахи кору в організованих колективах в м. Жмеринка, м. Вінниця та в с. Вінницькі-Хутора, що у Вінницькому районі. Інфекція вразила 21 вінничан, із них 20 дітей.

У Вінницькій області зареєстровані нові спалахи кору в організованих колективах в м. Жмеринка, м. Вінниця та в с. Вінницькі Хутора, що у Вінницькому районі. Інфекція вразила 21 вінничан, із них 20 дітей.

Загалом протягом минулого тижня в регіоні захворіли на кір 196 осіб, із них 123 дитини.

«Кількість захворілих в порівнянні з попереднім тижнем залишилась на тому ж рівні. З початку поточного року в області зареєстровано 2464 випадки кору. Випадки кору реєструються в усіх адміністративних територіях області. Найбільше людей захворіли на кір в м. Вінниця, Шаргородському, Тиврівському, Жмеринському, Чернівецькому, Вінницькому, Козятинському та Барському районах», - розповіли у Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ.

Медики наголошують, що єдиним ефективним засобом профілактики кору є вакцинація. Тим більше, що 60% із усіх захворілих були не щеплені. Це при тому, що в усіх лікувально-профілактичних закладах області в наявності достатня кількість комбінованої вакцини проти кору.

Саша Григоровська

29 листопада, 2018