На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартами

Новини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартами

Сьогодні, 9 січня, на базі ДНЗ «Немирівський професійний ліцей» відкрили навчально-практичний центр з професії «Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах».

Сьогодні, 9 січня, на базі ДНЗ «Немирівський професійний ліцей» відкрили навчально-практичний центр з професії «Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах».

Аби створити базу, де б могли готувати електрозварювальників за сучасними стандартами з державного бюджету виділено 2,3 млн. грн. Кошти були використані на закупівлю зварювального обладнання, обладнання для обробки металу, зварювальних тренажерів та додаткового устаткування. До того ж на проведення ремонтних робіт - створення виробничої майстерні центру, капітального ремонту кабінету спецдисциплін, заміну віконних та дверних блоків, заміну електромережі було залучено 337,7 тис.грн. коштів бюджету розвитку. На придбання меблів, стендів, вогнетривких штор, спецодягу, капітального ремонту туалету майстерні, системи опалення та вентиляції, виготовлення віконних решіток залучено 254 ,9 тис.грн. коштів спеціального фонду.

«Сьогодні ми бачимо фактичну реалізацію планів зі створення центрів з практичної підготовки студентів, які навчаються у професійно-технічних закладах. Саме тому необхідно працювати в напрямку вирішення проблеми фахової підготовки працівників робітничих спеціальностей, адже це вимога часу і український бізнес гостро потребує кваліфікованих кадрів. Крім того, на ринку праці є досить значна кількість фахівців, які потребують перекваліфікації, або підвищення кваліфікації.

Тому сьогодні ми працюємо над створенням умов та можливостей, в тому числі на платній основі, по перекваліфікації значної частини робітничих професій, використовуючи можливості, які є в профтехосвіті», - зазначив голова ОДА Валерій Коровій під час офіційного відкриття центру.

У такому центрі, за словами майстра виробничого навчання – директора навчально-практичного центру Олександра Миколаєнка, мають змогу не лише навчатися місцеві студенти, а й підвищувати кваліфікацію їх наставники, а також працівники, які вже працюють на підприємствах, але потребують підвищення розряду.

«Все обладнання, яке встановлено у майстерні є професійним та сучасним. Ми маємо устаткування для всіх видів зварювання і всіх типів металів. Крім того, майстерню обладнано всіма необхідними комунікаціями та засобами безпеки»,- зазначив Олександр Миколаєнко.

Новини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартамиНовини Вінниці / На Вінниччині запрацював ще один навчально-практичний центр, де готуватимуть електрозварювальників за сучасними стандартами