На Вінниччині запрацював ліцей для обдарованих дівчат та юнаків

Новини Вінниці / На Вінниччині запрацював ліцей для обдарованих дівчат та юнаків

Сьогодні, 1 вересня, у Вінниці урочисто відкрили Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Талановиті й здібні дівчата та юнаки опановуватимуть у ньому різні точні науки. Їм допомагатимуть найкращі подільські педагоги й науковці. Заклад створено в рамках реалізації угоди між ВНТУ, Вінницькою ОДА та Департаментом освіти і науки ОДА. Попереду учнів чекає тернистий шлях до знань.

Сьогодні, 1 вересня, у Вінниці урочисто відкрили Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Талановиті й здібні дівчата та юнаки опановуватимуть у ньому різні точні науки. Їм допомагатимуть найкращі подільські педагоги й науковці. Заклад створено в рамках реалізації угоди між ВНТУ, Вінницькою ОДА та Департаментом освіти і науки ОДА.

Попереду учнів чекає тернистий шлях до знань. Чимало часу вони приділятимуть опануванню, зокрема, математики. У навчальній програмі багато лабораторних та практичних занять. Створення цього закладу мало на меті підвищити рівень технічних знань у молоді, зокрема з сільської місцевості. 

Навчатимуться тут не лише обдаровані мешканці сіл та міст Вінниччини, а й інших регіонів. ВНТУ виділив ліцеїстам приміщення площею 1,4 тис. кв. метрів. Іногородніх забезпечуватимуть місцями у гуртожитку.

Для ліцеїстів створені гарні умови для навчання й розвитку, зокрема на 1,5 млн грн закуплено комп'ютерної техніки та обладнання. 

Під час урочистого відкриття голова Вінницької ОДА Валерій Коровій передав очільнику цього закладу Віталію Козаченку два сертифікати на 724 тис. грн. Ці кошти витратять на сучасні комп'ютери та обладнання для кабінету математики.

«Сьогодні дійсно історичний день. Ідея створення цього ліцею, який сьогодні вперше відкриває свої двері, це відповідь на ті виклики, які сьогодні постають перед нами. Попри всі труднощі ми створили всі належні умови, які даватимуть можливість талановитим дітям з усієї Вінницької області отримувати якісні знання, які в подальшому дадуть їм можливість вступити у найкращі вищі навчальні заклади України. Ідея створення ліцею була підтримана як з боку обласної державної адміністрації, так і обласної Ради. Але найголовнішим є те, з яким ентузіазмом взялись до роботи викладачі новоствореного Подільського ліцею. Вітаю вас, шановні діти, із цим історичним днем і бажаю всім вам віри, натхнення і любові», – зазначив В. Коровій.


 

Юрій Ярмощук

1 вересня, 2018