На Вінниччині захворюваність на кір йде на спад, а на ГРВІ зростає

Новини Вінниці / На Вінниччині захворюваність на кір йде на спад, а на ГРВІ зростає

За минулий тиждень на Вінниччині на грип та ГРВІ офіційно захворіло 8800 мешканців області, це ті які звернулися за медичною допомогою. Серед захворілих  5455 (61,2%) дітей. За даними прес-служби обласного лабораторного центру МОЗ рівень захворюваності на дані інфекціїв порівнянні з минулим тижнем зріс на 6 %. Щоправда захворюваність на 30,3 % нижчою епідемічного порогового рівня.

За минулий тиждень на Вінниччині на грип та ГРВІ офіційно захворіло 8800 мешканців області, це ті, які звернулися за медичною допомогою. Серед захворілих  - 5455 (61,2%) дітей. За даними прес-служби обласного лабораторного центру МОЗ, рівень захворюваності на дані інфекції в порівнянні з минулим тижнем зріс на 6%. Щоправда, захворюваність на 30,3% нижчою епідемічного порогового рівня.

«За тиждень госпіталізовано 230 осіб. Найбільше хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались в Бершадському, Жмеринському та Тиврівському районах. Впродовж тижня було тимчасово припинено навчання в одній школі Жмеринського району через високу захворюваність», - зазначили в обласному лабораторному центрі.

Нагадаємо, протягом тижня на Вінниччині нa кір зaхворіли 203 особи. Однак у прес-службі обласного лабораторного центру МОЗ зазначають, що кількість зaхворілих в порівнянні з попереднім тижнем помітно зменшилaсь - нa 14%.

Саша Григоровська

1 березня, 2019