На Вінниччині захворіли на кір сім вагітних і чотири новонароджених

Новини Вінниці / На Вінниччині захворіли на кір сім вагітних і чотири новонароджених

Кір продовжує зміцнювати свої позиції вУкраїні і на Вінниччині зокрема. З початку року в області захворіло понад 1700 осіб. Зареєстровано 14 спалахів інфекції, більшість з яких у школах регіону.

Кір продовжує зміцнювати свої позиції в Україні, і на Вінниччині зокрема. З початку року в області захворіло понад 1700 осіб. Зареєстровано 14 спалахів інфекції, більшість з яких у школах регіону. Про це розповіла начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Бондаренко.

«Це дуже високий показник. Хоча Вінниччина у порівнянні з іншими регіонами України не є в лідерах по кількості захворілих. Маємо 7 випадків кору у вагітних жінок, три з яких захворіли перед пологами і вони народжували з висипккою, температурою, в «розпалі» хвороби. Більше того, маємо в області 4 випадки вродженого кору, тобто у новонароджених. Останній випадок: дитина народилася і у неї з’явилася класична корьова висипка через 1,5 години після народження. Ця дитина досі знаходиться в реанімаційному відділені обласної інфекційної лікарні», - зазначила Тетяна Бондаренко.

За її словами, єдиним ефективним засобом профілактики кору є щеплення. На сьогодні в усіх лікувально-профілактичних закладах області, які проводять щеплення, є в наявності достатня кількість комбінованої вакцини проти даної інфекції.