На Вінниччині забудовник хотів «кинути» селищну громаду

Новини Вінниці / На Вінниччині забудовник хотів «кинути» селищну громаду

У селищі Томашпіль одне з будівельних підприємств здійснило реконструкцію деяких будівель. Вартість будівельних робіт складала 1,7 млн грн. Утім, виконавши їх та отримавши непогані прибутки, забудовники вирішили надурити громаду цього населеного пункту. До селищної скарбниці вони не перерахували кошти на розвиток інфраструктури, що було передбачено в умовах укладеної між ними та місцевою радою угоди.

У селищі Томашпіль одне з будівельних підприємств здійснило реконструкцію деяких будівель. Вартість будівельних робіт складала 1,7 млн грн. Утім, виконавши їх та отримавши непогані прибутки, забудовники вирішили "надурити" громаду цього населеного пункту. До селищної скарбниці вони не перерахували кошти на розвиток інфраструктури, що було передбачено в умовах укладеної між ними та місцевою радою угоди.

Це виявили працівники Могилів-Подільської місцевої прокуратури. Як зазначила прес-служба прокуратури Вінницької області, намагаючись уникнути сплати коштів пайової участі, до декларації про готовність до експлуатації об’єкта посадовці підприємства внесли «недостовірні дані про сплату коштів пайової участі у повному обсязі з посиланням на договір та платіжні доручення, які стосуються розрахунків підприємства за підключення до газопроводу».

Службовим особам підприємства доведеться відповідати перед законом за вчинене кримінальне правопорушення. Їм інкримінують ч. 1 ст. 366 КК України – службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів. Утім, згідно із законом винним загрожує лише невеликий штраф – до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У гіршому випадку – обмеженням волі на строк до трьох років.

Юрій Ярмощук

6 березня, 2018