На Вінниччині за останній тиждень захворюваність на кір зросла на 5% у порівнянні з попереднім. У медуніверситеті більше 60 хворих

Новини Вінниці / На Вінниччині за останній тиждень захворюваність на кір зросла на 5% у порівнянні з попереднім. У медуніверситеті більше 60 хворих

За оперативними даними протягом минулого тижня на кір захворіли 277 мешканців Вінниччини, із них 152 дітей. Як повідомили в обласному лабораторному центрі МОЗ кількість хворих зросло на 5%.

За оперативними даними протягом минулого тижня на кір захворіли 277 мешканців Вінниччини, із них 152 дітей. Як повідомили в обласному лабораторному центрі МОЗ кількість хворих вінничан зросла на 5%.

«З початку року в області зареєстровано 1660 випадків кору. Із всіх захворілих 67% не були щеплені проти кору. Найбільше хворих на інфекцію в м. Вінниця, Вінницькому, Барському, Хмільницькому та Шаргородському районах», - повідомили у ВОЛЦ МОЗ.

Нагадаємо, внаслідок ускладнень від кору - корової пневмонії, помер другокурсник Вінницького Національного медичного університету ім. Пирогова Сергій Бутенко. Сьогодні із студентом попрощалися у виші.

За словами ректора Вінницького Національного медичного університету ім. Пирогова Василя Мороза, нині у виші 92% студентів щеплено від кору, при цьому на сьогодні більше 60 майбутніх медиків «підхопили» вірус.