На Вінниччині за добу рятувальники гасили 34 пожежі в екосистемах

Новини Вінниці / На Вінниччині за добу рятувальники гасили 34 пожежі в екосистемах

Пожежна небезпека на відкритих територіях Вінниччини стає все більш актуальною, особливо в період весняної очистки територій від сухої рослинності. Небезпечна практика випалювання трави та сміття може призвести не лише до екологічної шкоди, а й загрози життю та майну мешканців. 

11 березня рятувальники ДСНС Вінницької області викликані на ліквідацію 34 пожеж на відкритих територіях, площею понад 20 гектарів. Цей вражаючий обсяг пожеж в екосистемах свідчить про серйозні загрози для природного середовища та майна громадян.

За даними ГУ ДСНС у Вінницькій області, більшість цих пожеж виникла через необережне поводження людини. Весною багато господарів вирішують позбутися від сухої трави шляхом спалювання, не усвідомлюючи можливих наслідків цих дій. Окрім загрози для довкілля, такі пожежі можуть перекинутися на житлові будинки та господарчі споруди, що створює надзвичайні ситуації та загрозу життю людей.

Пожежники наголошують на тому, що необережне випалювання трави, чагарників та сміття може мати серйозні наслідки. Вони закликають мешканців не використовувати відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, утриматися від кидання недопалків та сірників на суху трав'янисту підстилку та виконувати всі необхідні заходи безпеки під час спалювання сухої рослинності.

Загалом, уникнення пожеж у природних екосистемах залежить від свідомого та відповідального ставлення кожного громадянина до збереження природного середовища та забезпечення безпеки всього суспільства.