На Вінниччині з підприємця через суд стягуватимуть кошти на розвиток інфраструктури мальовничого села

Новини Вінниці / На Вінниччині з підприємця через суд стягуватимуть кошти на розвиток інфраструктури мальовничого села

У Мурованокуриловецькому районі є мальовниче село Наддністрянське, яке розташоване на березі Дністра. Один підприємець там збудував комерційний об’єкт вартістю 293 тис. грн. Однак перед цим не уклав угоду з сільської громадою, згідно якої після завершення будівництва мав перерахувати до тамтешньої скарбниці 10 % від вартості будівництва.

У Мурованокуриловецькому районі є мальовниче село Наддністрянське, яке розташоване на березі Дністра. Один підприємець там збудував комерційний об’єкт вартістю 293 тис. грн. Однак перед цим не уклав угоду про пайову участь з сільської громадою, згідно якої після завершення будівництва мав перерахувати до тамтешньої скарбниці 10 % від вартості будівництва. Як відомо, зробити це вимагає ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Ці гроші мали б витратити на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури цього села. Утім, підприємцю доведеться розрахуватися з громадою. Цю проблему нині допомагають розв’язати працівники Могилів-Подільської місцевої прокуратури, які вже звернулися відповідним з позовом до суду. Про це повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області.
 

Юрій Ярмощук

16 липня, 2018