На Вінниччині вже є 42 ОТГ, однак в шести районах не створено жодної об’єднаної громади

Новини Вінниці / На Вінниччині вже є 42 ОТГ, однак  в шести районах не створено жодної об’єднаної громади

Станом на сьогодні в області на добровільній основі створено 42 об’єднаних територіальних громад. З 37 – чинних (в т.ч. дві утворених на основі міст обласного значення - Вінниця і Хмільник), які об’єднали в себе 125 громад.

Станом на сьогодні в області на добровільній основі створено 42 об’єднаних територіальних громад. Зокрема у 37 чинних (в т.ч. дві утворених на основі міст обласного значення - Вінниця і Хмільник) об’єднано 125 колишніх громад.

Ще в п’яти громадах – відбудуться перші місцеві вибори на початку 2019 р. - Павлівська (Калинівського району), Соболівська та Теплицька (Теплицького району), Сутиська (Тиврівського району) та Літинська громада. Про це під час Ради регіонального розвитку області повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

«Об’єднані територіальні громади області охоплюють вже 40% населення і майже 20% від загальної площі області», - каже Андрій Гижко.

При цьому чиновник зазначив, що в 6 районах регіону не створено жодної об’єднаної громади. Це у Крижопільському, Мурованокуриловецькому, Могилів-Подільському, Ямпільському, Погребищенському та Чечельницькому.

«Хочу наголосити – це абсолютно неприйнятно. І в цих районах маємо спільно посилити роз’яснювальну роботу, роботу з депутатським корпусом та простими мешканцями, щоб донести всі переваги реформи»,  - сказав Андрій Гижко.