На Вінниччині визначились, хто отримає престижну літературну премію імені письменника-гумориста Руданського

Новини Вінниці / На Вінниччині визначились, хто отримає престижну літературну премію імені письменника-гумориста Руданського

У Вінниці визначили цьогорічних переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Підсумкове засідання журі та таємне голосування відбулося, сьогодні,26 грудня.

У Вінниці визначили цьогорічних переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Підсумкове засідання журі та таємне голосування відбулося, сьогодні, 26 грудня.

Тож цьогоріч лауреатом зазначеної премії став голова обласної організації НСПУ Вадим Вітковський, представлений Вінницькою ООНСПУ за книжку гумору і сатири «Усмішечки». Крім того дипломантами премії стали: літератор, член НСЖУ Віктор Цимбал, представлений Вінницьким куренем гумористів імені Степана Руданського за збірки «Карикатури з натури» та «До Тараса», а також член НСПУ Василь Шаройко, представлений відродженим у 2016 році журналом «Перець. Весела республіка» за гумористичну збірку «Принциповий хамелеон».

Загалом, цьогоріч на Всеукраїнську літературно-мистецької премії імені Степана Руданського подавалося 7 претендентів. Вручення ж премії відбудеться в урочистій обстановці під час проведення Всеукраїнського свята сатири і гумору імені Степана Руданського в с. Хомутинцях Калинівського району у січні наступного року.

До речі, під час сьогоднішнього засідання членами журі було прийнято рішення про збільшення втричі розміру Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського.

Нагадаємо, премія імені Степана Руданського заснована у 1994 році, статус Всеукраїнської отримала у 2006 році.