На Вінниччині висадили "Діброву Леонтовича"

Новини Вінниці / На Вінниччині висадили "Діброву Леонтовича"

У селі Марківка, що на Вінниччині, вже з'явилася, анонсована ще влітку 2016 року діброва. Неподалік могили всесвітньовідомого композитора Миколи Леонтовича висаджено 160 лип.

У селі Марківка, що на Вінниччині, нарешті з'явилася, анонсована ще влітку 2016 року, діброва. Неподалік могили всесвітньовідомого композитора Миколи Леонтовича висаджено 160 лип.

Урочисте відкриття діброви відбудеться 13 грудня, об 11.00. За словами завідувачки музею Ольги Прокопенко, навесні бір, який носитиме ім'я Миколи Леонтовича, будуть розширювати. Згідно проекту, тут ще висаджуватимуть дуби, ялинки і туї.

До речі, 11 грудня на Вінниччині стартує перший фестиваль хорового мистецтва в рамках обласного мистецького свята "Співає Поділля Леонтовича", що присвячений 140-річниці від дня народження видатного земляка, автора "Щедрика".

Фінальним акордом мистецького проекту стане гала-концерт, який відбудеться 13 грудня у Вінниці в облмуздрамтеатрі ім. М. Садовського. Виступатимуть хорові колективи не лише Вінниччини, а й зокрема з Рівного, Києва та Житомира. За задумом організаторів, в майбутньому фестиваль відбуватиметься кожні п’ять років.

Нагадаємо, у селі Марківка Теплицького району знаходяться могила композитора, а в серпні 2016 року після реконструкції відкрив двері для відвідувачів і музей Миколи Леонтовича.

Саша ГРИГОРОВСЬКА