На Вінниччині вирізають скульптури казкових героїв для лялькового театру (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині вирізають скульптури казкових героїв для лялькового театру (ФОТО)

На Вінниччині триває Всеукраїнський фестиваль народної творчості "Бушанська пектораль". Його учасники в селі Буша Ямпільського району працюють над створенням казкових героїв, які згодом прикрасять новий ляльковий театр.

На Вінниччині триває Всеукраїнський фестиваль народної творчості "Бушанська пектораль". Його учасники в селі Буша Ямпільського району працюють над створенням казкових героїв, які згодом прикрасять новий ляльковий театр.

Як пояснила кореспонденту Укрінформу в.о. директора Державного історико-культурного заповідника "Буша" Ірина Захарчук, фестиваль проводиться вперше. Він триватиме до 15 червня. До участі залучені шестеро каменотесів та четверо гончарів, які є знавцями своєї справи.

«Каменотеси виготовляють скульптури казкових героїв, які будуть встановлені біля нового приміщення Вінницького театру ляльок. Дитячою буде й тематика робіт гончарів: вони теж виготовлятимуть скульптури казкових персонажів», - зазначила керівник музею.

Місце для фестивалю теж обрано не звичайне. Територія Державного історико-культурного заповідника "Буша" завжди надихала митців. Каменярам «віддали» парк заповідника, а гончарам – майданчики біля "Хати бушанських легенд".

Від каменярів чекають створення 6 скульптур казкових персонажів із білого ямпільського пісковику, які прикрасять нове приміщення театру. Використають задля цього й витвори гончарів. Про кількість поки не йдеться. Про результат можна буде казати після випалювання.

Фото Державного історико-культурного заповідника "Буша"

Новини Вінниці / На Вінниччині вирізають скульптури казкових героїв для лялькового театру (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вирізають скульптури казкових героїв для лялькового театру (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вирізають скульптури казкових героїв для лялькового театру (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вирізають скульптури казкових героїв для лялькового театру (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вирізають скульптури казкових героїв для лялькового театру (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вирізають скульптури казкових героїв для лялькового театру (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині вирізають скульптури казкових героїв для лялькового театру (ФОТО)
Олеся Рудницька

12 червня, 2019