На Вінниччині виявили вже чотири випадки захворювання на грип "Брісбен"

Новини Вінниці / На Вінниччині виявили вже чотири випадки захворювання на грип "Брісбен"

Грип продовжує атакувати вінничан , в області вже зареєстровано чотири випадки недуги, які були лабораторно підтверджені у" Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ України"

Грип продовжує атакувати вінничан. В області вже зареєстровано чотири випадки недуги, які були лабораторно підтверджені у ДУ "Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ України".

В усіх чотирьох вінничан діагностовано типу В "Брісбен", також у вірусологічній лабораторії центру виявлено парагрип і аденовірусну інфекцію.

Загалом, за словами завідуючого відділом епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Державної установи "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" Степана Томина, протягом минулого тижня за медичною допомогою з приводу грипу та ГРВІ в області звернулося 12152 хворих. Спостерігалося зростання захворюваності серед дорослих і дитячого населення. В середньому рівень захворюваності на Вінниччині на 6% вище епідпорогу. Найбільше хворих у Барському, Козятинському, Вінницькому та Тиврівському районах. Тут на карантин закриті всі школи, а також "грипують" 18 дитячих садочків.

Загалом у Вінницькій області через ГРВІ та грип на вимушених канікулах знаходяться майже 100 шкіл. Ще тиждень, до 16 лютого, не навчатимуть учні навчальних закладів міста Вінниці. Сьогодні комісія продовжила карантин. До речі, в обласному центрі протягом минулого тижня з симптомами застуди до лікарів звернулося майже 3828 чоловік. В стаціонарах Вінниці з пневмонією перебувають 88 пацієнтів, включаючи 50% дітей.

Однак, Степан Томин каже, що у Вінниці захворюваність йде на спад і сьогодні на 12% є  нижчою епідпорігу.

Нагадаємо, на Вінниччині перші випадки грипу зафіксували на минулому тижні.