На Вінниччині встановили черговий рекорд України, цього разу "шевченківський"

Новини Вінниці / На Вінниччині встановили черговий рекорд України, цього разу "шевченківський"

У Вінницькій області зафіксували новий Рекорд України. Встановили його у Бершадській школі № 1 вчителі, школярі та їх батьки, зібравши 800 "Кобзарів" різних років видання. Найстаріший із них – 1949 року видання, найважчий – 1325 г, найлегший – 125 г. Їх досягнення ввійшло до національного реєстру 3 квітня, як "Найбільша демонстрація книг, присвячених життю та творчості Т.Г. Шевченка, які презентовано у школі №1".

У Вінницькій області зафіксували новий рекорд України. Встановили його у Бершадській школі № 1 вчителі, школярі та їх батьки, зібравши 800 "Кобзарів" різних років видання. Найстаріший із них – 1949 року видання, найважчий – 1325 г, найлегший – 125 г. Їх досягнення ввійшло до національного реєстру 3 квітня, як "Найбільша демонстрація книг, присвячених  життю та творчості Т.Г. Шевченка, які презентовано у школі №1".

Ініціатором ідеї став Богдан Фединчук  - вчитель української мови та літератури цього навчального закладу, задля того, щоб зібрати в одному місці  якнайбільше "Кобзарів" , аби кожен учень хоч хвилину, потримавши в руках їх в руках та відчув актуальність та геніальність творчості Т. Шевченка.

Крім того, у школі відкрито виставку вишивки на мотиви творів Шевченка, вироби майстрів, картини, графіка та інші роботи.

Під час реєстрації нового рекорду учні школи читали поезію Пророка, зокрема шевченківський "Заповіт" різними мовами.

Фото з сайту Бершадської РДА .