На Вінниччині врятували чорногуза, який заплутався у гіллі високого дерева (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині врятували чорногуза, який заплутався у гіллі високого дерева (ФОТО)

Завжди надзвичайно приємно чути про те, що хтось з нас у складній ситуації допоміг тварині чи птасі. Від таких вчинків люди стають добрішими. Зокрема, учора у нашій області рятувальники виручили лелеку, що потрапив у небезпечну пастку. Сталося це у селі Жорнище, що в Іллінецькому районі.

Завжди надзвичайно приємно чути про те, що хтось з нас у складній ситуації допоміг тварині чи птасі. Від таких вчинків люди стають добрішими. Зокрема, учора у нашій області рятувальники виручили лелеку, що потрапив у небезпечну пастку. Сталося це у селі Жорнище, що в Іллінецькому районі. Тамтешні мешканці помітили, що на вул. Польовій у гіллі дерева заплутався птах. На місце пригоди прибули бійці ДПРЧ-18. Верхівки дерева вони дісталися за допомогою висувної драбини. За кілька хвилин лелека знову міг літати.

Нагадаємо, що понад тиждень тому у селі Бохоники, що неподалік Вінниці, було врятовано лелеченя, яке заплуталося у гнізді.

Як відомо, лелеки часто гніздяться поруч з людьми. Оселяються на високих деревах з розлогою кроною, стовпах, будівлях. Гнізда створюють з гілок, усередині їх вистеляють сіном та травою. Трапляється, що збудоване гніздо вони використовують багато років поспіль. З часом воно збільшується у розмірі, сягаючи кількох метрів у діаметрі та заввишки. Як й іншим птахам й тваринам, часто й лелекам потрібна людська допомога...


 

Юрій Ярмощук

27 липня, 2018