На Вінниччині влада з держбанком повертатиме 15% за встановлення сонячних електростанцій

Новини Вінниці / На Вінниччині влада з держбанком повертатиме 15% за встановлення сонячних електростанцій

Влада Вінниччини стимулюватиме місцевих жителів переходити на відновлювальні джерела енергії. Так, вінничанам, які за кредитні кошти встановлюватимуть приватні сонячні електростанції з обласного бюджету компенсуватимуть 15% «тіла кредиту».

Влада Вінниччини стимулюватиме місцевих жителів переходити на відновлювальні джерела енергії. Так, вінничанам, які за кредитні кошти встановлюватимуть приватні сонячні електростанції, з обласного бюджету компенсуватимуть15% «тіла кредиту».

Цьогоріч в рамках програми енергозбереження в обласному бюджеті на відшкодування коштів за сонячні електростанції вінничанам передбачено 500 тисяч гривень. Протягом 2018 року мають надати компенсацію на придбання 20 приватних сонячних станцій.

«Починаючи з 2018  року в межах обласної програми енергозбереження для населення та ОСББ  запроваджується  механізм підтримки відновлювальних джерел енергії. З обласного бюджету надаватиметься компенсація вартості придбання в кредит приватних сонячних станцій (до 30кВт) для жителів області. Відшкодовуватиметься 15%  від вартості, але не більше 25 тис. грн за кредитами, залученими фізичними особами», - розповів NaПарижі директор департаменту ЖКГ Вінницької облдержадміністрації  Сергій Волков.

За його словами, якщо програма буде користуватися популярністю серед вінничан, профільний департамент проситиме депутатів облради виділити додатково ще кошти.

Аби реалізувати програму, профільний департамент 23 травня планує підписати договір про співробітництво щодо компенсації частини тіла кредиту на впровадження відновлювальних джерел енергії із вінницькою дирекцією «Укргазбанку», який є лідером у кредитуванні проектів з відновлювальних джерел енергії.

За словами Сергія Волкова, у разі встановлення 20 приватних сонячних електростанцій сумарне річне виробництво електричної енергії може скласти 195,9 тис. кВт∙год.

Крім того, впровадження програми дозволить зменшити викиди СО2 в атмосферу щорічно на 179 тонн.