На Вінниччині відкрили музей Гідності та Свободи

Новини Вінниці / На Вінниччині відкрили музей Гідності та Свободи

Сьогодні на Вінниччині у Бершадській школі № 3 відкрили історико-патріотичний музей Гідності та Свободи. У ньому відображені події – починаючи від Революції Гідності до подій на Сході. Тут представлено чимало експонатів з Київського майдану та передової.Також є блок пошани Героїв, які віддали своє життя за збереження цілісності незалежної України.

Сьогодні на Вінниччині у Бершадській школі № 3 відкрили історико-патріотичний музей Гідності та Свободи. У ньому відображені події – починаючи від Революції Гідності до війни на Сході. Тут представлено чимало експонатів з київського Майдану та передової. Також є блок пошани Героїв, які віддали своє життя за збереження цілісності незалежної України.

"Відкриття музею "Гідності та Свободи" сприятиме формуванню духовних цінностей українського патріота, національної свідомості серед учнів. Діти та молодь зростатимуть на прикладах життя і подвигу випускників школи – Героя України, підполковника Юрія Коваленка, який загинув внаслідок обстрілу пункту прикордонного контролю Ізварине з мінометів та кавалера ордена "За мужність" III ступеня В’ячеслава Дремлюха, який загинув  під час виходу із "Іловайського котла", - розповіли у школі.

До речі, музей створювали за грантові кошти. Школа здобула перемогу у чотирнадцятому обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. Загальний бюджет 180 тис. грн., з яких 54 тис. грн - кошти місцевого бюджету, а 56 тис. – з обласного бюджету. Ще 70 тисяч виділили благодійники.