На Вінниччині В.Гройсман проїхався на тракторі та розповів, скільки коштів буде виділено на ремонт українських доріг протягом 5 років

Новини Вінниці / На Вінниччині В.Гройсман проїхався на тракторі та розповів, скільки коштів буде виділено на ремонт українських доріг протягом 5 років

Сьогодні, 31 травня, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман влаштував турне по українським дорогам. Як ремонують автошляхи держави глава уряду особисто перевірив спочатку у Тернопільській, згодом у Хмельницькій областях, а наостанок на Вінниччині.

Сьогодні, 31 травня, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман влаштував турне по українським дорогам. Як ремонують автошляхи держави, глава уряду особисто перевірив спочатку у Тернопільській, згодом у Хмельницькій областях, а під кінець робочого дня на Вінниччині.

На своїй малій Батьківщині Володимир Гройсман проінспектував як працюють дорожники на міжнародній трасі М12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка», яка входить до транспортного коридору Go Highway.

«Ми почали сезон відновлення доріг. Цього року обсяг робіт буде збільшений. Я задоволений підходами, які побачив. Буду об’їжджати вcю Україну – аби бачити, як реалізуються програми нашого уряду», - сказав Володимир Гройсман.

За його словами, в Україні дороги на сьогодні діляться на дві категорії. Перша – це ті, які зробив уряд Гройсмана, друга – це ті, які має зробити уряд Гройсмана.

« Ми маємо чітку стратегію 18/22, де  передбачено , як ми будемо впроваджувати об’єднання всіх обласних центрів  за п’ять років. Ми виділимо на ці цілі 300 мільярдів з 22 роком включно. В цьому році ми виділяємо 47 мільярдів гривень на дороги. Такої цифри ніколи не було в Україні, але вона буде збільшуватися. Але важливо щоб кошти дуже ефективно використовували. Що стосується цієї дороги (М12- ред.), то це дуже важливий проект, який я анонсував у минулому році. Вона охопить і Гайсин, і всю дорогу на південь. Тобто, з’єднає західний кордон з Чорним морем. На це потрібен час і кошти. І в цьому році буде частина зроблена, але основний акцент буде зроблено в наступному році», - сказав глава уряду.

На Вінниччині голова Кабміну також проїхався на тракторі, який працює на дорозі М12 (на ділянці Літинської траси, - ред.) та зробив селфі із іноземцями, які не приховували радісних емоцій від того, що на своєму шляху зустріли прем’єр-міністра Володимира Гройсман.

Довідка: М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка» входить до транспортного коридору Go Highway, що з’єднає порти Чорного моря та Балтики. Протяжність переїзду – близько 240 км. Go highway складається з трас М-09 Тернопіль – Львів – Рава Руська; М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (Тернопіль – Умань); М-05 Київ – Одеса (Біла Церква – Умань – Одеса); М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (Одеса – Миколаїв – Херсон). Цього року на виконання робіт за проектом виділено 4 млрд грн. Роботи вже розпочато на 12 об’єктах маршруту, в тому числі на 4 ділянках траси М-12.