На Вінниччині в ОТГ з’явився ситуативний безпековий центр

Новини Вінниці / На Вінниччині в ОТГ з’явився ситуативний безпековий центр

У Северинівській сільській об’єднаній територіальній громаді зв’явиться власний ситуативний безпековий Центру. Завтра, 13 вересня, планують офіційно «запустити» його роботу.

У Северинівській сільській об’єднаній територіальній громаді зв’явиться власний ситуативний безпековий центр. Завтра, 13 вересня, планують офіційно «запустити» його роботу.

Тепер на базі громади працюватиме система оповіщення, буде забезпечено зв'язок між громадянами та безпековими службами, зокрема поліцією та ДСНС. А це, переконані в Северинівській громаді, дозволить отримати своєчасну допомогу при надзвичайній ситуації, а й подекуди запобігти біді.

Як розповів NaПарижі керівник проекту Іван Образцов, Центр знаходиться у приміщенні Северинівської сільської ради. По теріторії громади встановлено 24 відеокамери, які виведені на чотири монітори.

«По Северинівській ОТГ встановлено 24 відеокамери. Усі відеокамери зав’язані на чотири монітори Ситуативного Центру. Камери будуть фіксувати також і номерні знаки на в’їздах та виїздах до громади. Відео зберігатиметься 2-3 тижні, до якого матиме доступ поліція. Центр створено в межах проекту «Безпечна громада – спільний інтерес, спільна відповідальність», що фінансується Благодійним Фондом «Відродження»,– зазначив Іван Образцов.

Крім того, на базі даної ОТГ сформовано добровільчу пожежну дружину, яка діятиме на базі центру. Пожежний автомобіль Северинівській громаді подарувала в рамках партнерської благодійної допомоги гміна Пунськ Республіки Польща.