На Вінниччині урожай бобових перетворився на добриво

Новини Вінниці / На Вінниччині урожай бобових перетворився на добриво

У Могилів-Подільську в результаті буревію посіви бобових перетворились на зелене добриво. Відомо, що в результаті стихії протягом літа на Вінниччині знищився вирощений урожай на майже на семи тисячах гектарів.

У Могилеві-Подільському в результаті буревію посіви бобових перетворились на зелене добриво. Відомо, що в результаті стихії протягом літа на Вінниччині знищився вирощений урожай на майже на семи тисячах гектарів.

Як повідомили SEEDS.org.ua за інформацією Голосу України, у Могилів-Подільському районі епіцентр буревію з грозою припав на поля фермерського господарства “Агрошанс” села Кричанівка.

Як розповів керівник потерпілого підприємства Олексій Бондар:

“Сусідні села такі як Сугаки та Тропова зачепило лише трохи. Однак нас зачепило добре - а поле страшно дивитися. Майже увесь врожай гороху на землі. Прибило пшеницю, навіть кукурудза і соняшник не встояли. Загалом пошкоджено приблизно 60 відсотків поля”.

За словами заступника керівника управління регіонального розвитку Могилів-Подільського району Василя Козачка, великої школи буревій завдав господарствам у селищі Вендичани, селах Сліди, Кукавка та Шендерівка.

Наразі в районі створено комісію, яка обстежує пошкоджені поля і складає відповідні документи.

Відомо, що загальна кількість потерпілих від стихії полів на Вінниччині майже 7 тисяч гектар. Таку інформацію поширив департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА.