На Вінниччині у пенсіонерки виявили цех з виготовлення «брендових» напоїв

Новини Вінниці / На Вінниччині у пенсіонерки виявили цех з виготовлення «брендових» напоїв

Поруч з Могилевом-Подільським розливають в тетрапаки російську «Белугу», шотландський Civas, французьку горілку Jelzin, німецький Gorbatschow і ще великий асортимент міцних «брендових» напоїв. Чергову «точку» по виробництву фальсифікату правоохоронці накрили 8 березня.

Поруч з Могилевом-Подільським розливають в тетрапаки російську «Белугу», шотландський Civas, французьку горілку Jelzin, німецький Gorbatschow і ще великий асортимент міцних «брендових» напоїв. Чергову «точку» по виробництву фальсифікату правоохоронці накрили 8 березня.

За дивним збігом обставин лише 6 березня поблизу Вінниці силовики з фіскалами зупинили вантажівку МАН, де знайшли понад 4 тонни алкоголю у тетрапаках. Вантаж везли з боку Могилева-Подільського.

Саме такі коробки через два дні виявили у жительки села Кремінне. У 80-річної жінки було 1,2 тонни фальсифікату.  

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, у домоволодінні бабусі знайшли каністри зі спиртом невідомого походження, тетрапаки з горілкою та коньяком відомих світових брендів, обладнання та тару для фасування алкоголю.

Зі слів пенсіонерки, приміщення, де виготовлявся алкоголь, вона здавала в оренду місцевим жителям. Тепер правоохоронці шукають винаймачів житла.

В діях правопорушників вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), за що передбачено покарання у вигляді штрафу від 17 до 34 тисяч гривень.

Макс Мельник

9 березня, 2019