На Вінниччині ТОВ півроку не платило за оренду млина, який звели німці понад століття тому

Новини Вінниці / На Вінниччині ТОВ півроку не платило за оренду млина, який звели німці понад століття тому

Десять років тому одне з ТОВ, уклавши відповідну угоду з регіональним осередком Фонду держмайна, взяло в оренду пам'ятку архітектури місцевого значення – колишній млинарський комплекс, який знаходиться у мальовничому селі Сокілець, що на Немирівщині.

Десять років тому одне з ТОВ, уклавши відповідну угоду з регіональним осередком Фонду держмайна, взяло в оренду пам'ятку архітектури місцевого значення – колишній млинарський комплекс, який знаходиться у мальовничому селі Сокілець, що на Немирівщині. До речі, це комплекс збудували німецькі майстри десь наприкінці 19 століття. Складався він з дамби, млина, комор, крупорушки. Загальна площа приміщень – 2,4 тис. кв. метрів. У радянський період там звели невелику ГЕС. Усе це працювало до несподіваної пожежі, що сталася у «буремні» 90-і роки минулого століття.

Півроку це товариство чомусь не сплачувало орендну плату. Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, розмір заборгованості склав понад 127 тис. грн.
З відповідним позовом працівники прокуратури у січні цього року звернулися до Господарського суду м. Києва. Представники Феміди позов задовольнили, змусивши орендарів погасити борг.

 
 

Юрій Ярмощук

14 травня, 2018