На Вінниччині судитимуть водія іномарки, що місяць тому хотів підкупити правоохоронців

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть водія іномарки, що місяць тому хотів підкупити правоохоронців

На початку квітня на автошляху М-12 патрульні зупинили автомобіль Toyota, оскільки водій порушив правила дорожнього руху. Як з'ясувалося, він був сильно п'яний: рівень алкоголю в його крові у 7 разів перевищував допустиму норму. Також виявилося, що він не вперше сідав за кермо нетверезим.

На початку квітня на автошляху М-12 патрульні зупинили автомобіль Toyota, оскільки водій порушив правила дорожнього руху. Як з'ясувалося, він був сильно п'яний: рівень алкоголю в його крові у 7 разів перевищував допустиму норму. Також виявилося, що він не вперше сідав за кермо нетверезим. За старий «гріх» суд мав йому визначити покарання.
Зрозумівши, що тепер його чекає ще більший штраф, а також позбавлення водійських прав, він вирішив підкупити патрульних. Грошей не шкодував: спочатку пропонував 300 доларів США, а потім підняв «ставку» до 1300 «зелених». Їх він залишив на сидінні автівки патрульних. Ті ж гроші не взяли, натомість викликали оперативно-слідчу групу.

Кримінальне провадження було відкрито за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, розслідування завершено й справу передано до суду. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Крім того, його покарають й за те, що вдруге сів п'яним за кермо.

Юрій Ярмощук

3 травня, 2018