На Вінниччині судитимуть водія, який вирішив підкупити суддю

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть водія, який вирішив підкупити суддю

Ця історія починалася так: правоохоронці упіймали нетверезого водія за кермом. За якийсь час справу про це адміністративне правопорушення передали до Липовецького районного суду. А далі цей чоловік, що їздив під «мухою», вирішив підкупити суддю.

Ця історія починалася так: цього року на Вінниччині правоохоронці упіймали нетверезого водія за кермом. За якийсь час справу про це адміністративне правопорушення передали до Липовецького районного суду. А далі цей чоловік, що їздив під «мухою», вирішив підкупити суддю. Як планував, то так і зробив: у травні цього року передав певну суму грошей представнику Феміди у кабінеті останнього. Там його й затримали.

 «...Переслідуючи мету уникнення додаткового адміністративного стягнення за вказаною статтею (ч. 2 ст. 130 КУпАП – авт.) у вигляді оплатного вилучення транспортного засобу, запропонував та у подальшому надав головуючому у справі судді неправомірну вигоду у розмірі 100 США», – зазначає прес-служба прокуратури Вінницької області.

Тепер цьому подолянину загрожує тюремний термін, адже за дачу хабара судді його можуть позбавити волі на 4 – 8 років. Та ще й конфіскувати майно.

Юрій Ярмощук

13 вересня, 2018