На Вінниччині судитимуть трьох підприємців, які багато разів давали хабарі комунальникам

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть трьох підприємців, які багато разів давали хабарі комунальникам

За хабарництво доведеться відповідати не лише тим, хто бере гроші, а й хто дає. Тож незабаром на Вінниччині судитимуть не тільки упійманих наприкінці березня цього року на гарячому керівника КП однієї з міськрад Вінниччини, головного інженера цього ж підприємства та майстра дільниці, які вимагали та одержували хабарі від підприємців за надання можливості проводити підрядні роботи, а затим швидко підписували акти про їх виконання.

За хабарництво доведеться відповідати не лише тим, хто бере гроші, а й хто дає. Тож незабаром на Вінниччині судитимуть не тільки упійманих наприкінці березня цього року на гарячому керівника КП однієї з міськрад Вінниччини, головного інженера цього ж підприємства та майстра дільниці, які вимагали та одержували хабарі від підприємців за надання можливості проводити підрядні роботи, а затим швидко підписували акти про їх виконання. Перед законом відповідатимуть й троє спритних підприємців-будівельників, які ці гроші їм давали.

Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, працівниками їх відомства «не залишено поза увагою підприємців, які системно надавали неправомірну вигоду комунальникам». Розслідування щодо «трьох суб’єктів господарської діяльності у сфері будівельних робіт» завершено, справу передано до суду.

Ці бізнесмени 8 разів передавали згаданим комунальникам гроші, загальна сума склала 118 тис. грн. Розміри хабарів складали від 10 до 20% від вартості будівельних робіт.
 

Юрій Ярмощук

13 серпня, 2018