На Вінниччині судитимуть посадовця-газовика

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть посадовця-газовика

На Вінниччині судитимуть посадовця-газовика. Як стало відомо, в отриманні чималого хабара підозрюють керівника Липовецької дільниці Гайсинського відділення ПАТ «Вінницягаз». Гроші він вимагав й отримав у мешканки селища Турбів.

Як стало відомо, у отриманні чималого хабара підозрюють  керівника Липовецької дільниці Гайсинського відділення ПАТ «Вінницягаз». Гроші він вимагав й отримав у мешканки селища Турбів. Йдеться про 12,5 тис. гривень. Натомість обіцяв допомогти оформити потрібні дозвільні документи, що стосуються газопостачання. А ще – відновити подачу газу до її будинку та уникнути відповідальності за якесь виявлене порушення.

Звісно, залишитися без газу – перспектива малоприваблива. Як й віддати заощадження нечистому на руку посадовцю. Закінчилося це тим, що цього керівника упіймали правоохоронці. Імовірно, тепер він шкодує, що спокусився на такий заробіток.

Як зазначає прес-служба прокуратури Вінницької області, інкримінують йому ч. 4 ст. 368-4 КК України – одержання особою, яка провадить професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду поєднане із з вимаганням неправомірної вигоди. Покарання за цією статтею суворе – до 8 років позбавлення волі та ще й з конфіскацією майна.

Цьому посадовцю вже оголосили про підозру, а суд обрав йому запобіжний захід на час розслідування – тримання під вартою строком на 60 днів. Щоправда, з СІЗО він може вийти, якщо внесе заставу – понад 147 тис. грн. 

Як повідомляв NaПарижі, нещодавно вінницькому активісту пропонувала хабар екс-правоохоронець.
 

Юрій Ярмощук

23 жовтня, 2018