На Вінниччині судитимуть організовану групу осіб, які обкрадали заможні квартири

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть організовану групу осіб, які обкрадали заможні квартири

У Вінницькій області викрита злочинна група, яка спеціалізувалася на обкраданні заможних квартир у місті Вінниця. Після успішної спецоперації правоохоронці затримали фігурантів, а справу направлено до суду. 

Серія крадіжок у заможних квартирах Вінниці завершилася затриманням організованої групи осіб, які завдали значної шкоди потерпілим на суму понад 2,7 млн грн. Діяльність групи була досить організованою та впорядкованою. 

Виявлено, що двоє жителів Одещини та один мешканець Вінниччини винаймали квартири у Вінниці, де і планували свої злочинні дії. Вони обирали заможні будинки та намагалися стежити за розпорядком дня мешканців, щоб обкрасти оселю, коли власники відсутні. У злочинній діяльності групи брали участь також посібник та водій, які допомагали в їхніх злочинних справах.

Фігуранти встигли проникнути до мінімум шести квартир та завдати значних матеріальних збитків власникам на загальну суму понад 2,7 млн грн. 

Після проведеного розслідування справа була направлена до суду за фактом вчинення у складі організованої групи низки квартирних крадіжок на території м. Вінниця. За відповідальність за ці злочини обвинуваченим загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Вінницького РУП за оперативного супроводу управління карного розшуку.

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть організовану групу осіб, які обкрадали заможні квартириНовини Вінниці / На Вінниччині судитимуть організовану групу осіб, які обкрадали заможні квартири