На Вінниччині судитимуть мера, якого підозрюють в махінаціях із землею

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть мера, якого підозрюють в махінаціях із землею

Діяльність посадових осіб, зокрема мерів, завжди перебуває під особливим наглядом, оскільки їхні рішення мають важливий вплив на життя громадян та розвиток міста. У Вінницькій області останнім часом виникла справа, яка стосується мера Тульчина, і його можливих махінацій із землею. 

Працівники ДБР завершили розслідування стосовно Тульчинського міського голови. Згідно з повідомленням від ДБР, посадовець діяв у користуванні приватними особами за можливі переваги у майбутньому.

У 2021 році міський голова, без відповідного рішення виконкому та профкомісії, підписав документи на оренду 70 гектарів площі територіальної громади під цукровий завод. Замість правильного обкладення податків, вартість оренди була занижена майже на 3 мільйони гривень.

За результатами розслідування встановлено, що міський голова достеменно знав про порушення законодавства і навіть надавав вказівки підлеглим щодо можливості приховання оборудки.

До 2023 року справу розслідували працівники поліції, пізніше вона була передана ДБР. У січні 2024 року меру було повідомлено про підозру. Ця справа порушила значні обговорення та викликала серйозні питання щодо етики та законності дій посадовця.