На Вінниччині судитимуть групу комунальників, які систематично отримували чималі хабарі

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть групу комунальників, які систематично отримували чималі хабарі

Упіймали цих комунальників наприкінці березня цього року в одному з районів Вінниччини. Нині завершено досудове розслідування, у ході якого встановлено, що очільник, головний інженер та майстер комунального підприємства вісім разів отримували хабарі від підрядників.

Упіймали цих комунальників наприкінці березня цього року в одному з районів Вінниччини. Нині завершено досудове розслідування, у ході якого встановлено, що очільник, головний інженер та майстер комунального підприємства вісім разів отримували хабарі від підрядників. Схема, за якою вони діяли, не нова: брали гроші, натомість сприяли підприємцям щодо отримання замовлень на ті чи інші роботи та затим, як то кажуть, без зайвого клопоту підписували акти їх виконання. 

Слідчі підрахували, що загалом ця трійка підозрюваних у такий спосіб збагатилася на 120 тис. грн. Справу передано до суду. Цим спритникам інкримінують ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України. Тобто йдеться про те, що злочин вчинений організованою групою службових осіб за попередньою змовою, а розмір хабара – особливо великий. За скоєне їм загрожує від 5 до 10 років ув'язнення та конфіскація майна. Про це повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області.
 

Юрій Ярмощук

14 липня, 2018