На Вінниччині суд поновив на роботі АТОвця, якого звільнили після того, як він підписав контракт із ЗСУ

Новини Вінниці / На Вінниччині суд поновив на роботі АТОвця, якого звільнили після того, як він підписав контракт із ЗСУ

На Вінниччині суд зобов'язав ТОВ «АКВ Українське каолінове товариство» повернути роботу незаконно звільненому контрактнику.

На Вінниччині суд зобов'язав ТОВ «АКВ Українське каолінове товариство» повернути роботу незаконно звільненому контрактнику.

Військовослужбовець, який працював водієм, втратив основне місце роботи через підписання контракту із ЗСУ.

Рішення поновити на роботі на підприємстві, а також виплатити АТОвцю, який з 2017 року проходить службу за контрактом на сході України, 30 тисяч гривень середнього заробітку та 5 тисяч моральної шкоди, ухвалив Козятинський міськрайонний суд Внницької області у березні.

Однак товариство, в якому контрактник працював, було не згодне із рішенням першої інстанції та подало апеляцію. В апеляційній скарзі, зокрема, зазначалося: суд не врахував, що на момент укладання контракту з позивачем мобілізації й особливого стану не було, а воєнний час в країні не оголошували.

Однак колегія суддів Апеляційного суду Вінницької області 7 червня залишила апеляційну скаргу підприємства без задоволення. 

 «За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток», – пояснив головуючий суддя Андрій Зайцев.

Постанову можна оскаржити у Верховному Суді.